Mijn kinderen vinden me aardiger en gezellig.

door | 30 aug, 2021

 

 

 

 

 

Wouter Schipperheijn is getrouwd en is vader van twee zonen. Een zoon van 10 jaar en een zoon van 8 jaar. Hij heeft deelgenomen aan het programma Jouw Bewust vaderschap.

 

Hoe heb je de online training ervaren?

Als een waardevolle training, omdat je zelden stilstaat bij je rol als vader en hoe meer verbinding kan krijgen met je kinderen.

 

Wat was het meest waardevol?

Inzichten die de verbinding met mijn twee zonen hebben versterkt. Bijzonder om te leren hoe het soms zo simpel kan zijn om de verbinding met je kind te zoeken.

 

Waarin uit zich dat?

Anderen zullen herkennen dat je met kinderen van 8 tot 10 jaar regelmatig discussie hebt over opruimen en de ipad en dat mijn geduld daar toch niet altijd even lang voor is. Door technieken te leren krijg ik meer rust en ook mijn kinderen. Waardoor ze wel mee gaan werken of dat ik meer begrip heb voor hun situatie. Heel mooi.

 

Welke stappen heb je gezet?

Ik heb vooral meegekregen om te kijken naar mijn eigen agenda en naar mijn eigen reactie. Dat je andere dingen gaat proberen dan ik normaal zou doen. Ik heb veel nieuwe inzichten en technieken opgedaan.

 

Hoe ga je verder?

Het is niet 6 weken een training volgen en dan is het klaar, alleen het heeft me wel handvatten gegeven om het te blijven toepassen en te kijken naar het gedrag van mijn kinderen en mijn eigen gedrag. En door over een tijdje weer eens vervolgcursus te doen.

 

Hoe was het voor jou online en in een groep deze training te volgen?

Ik vond het heel praktisch. Na het naar bed brengen van de kinderen kon ik starten. Geen reistijd. Ik vond het ook leuk om online te werken. Ik zat ook in een groepje met 8 vaders. Af en toe gingen we ook in de break-out rooms om ervaringen te delen met andere vaders. Het voelde voor mij ook heel veilig. Heel leerzaam ook om te leren van vaders met jongere- en oudere kinderen. En je ziet dat iedereen ook met dezelfde vraagstukken zit. Ik zou het iedereen aan kunnen raden.

 

Wat wil je meegeven aan andere vaders?

Als ik het in een zin moet zeggen is het; wil je meer verbinding met je kind dan is het heel mooi om bewust met je vaderschap bezig te zijn en dan is dit een hele mooie manier om dat te kunnen doen.

 

Zijn er nog andere dingen die belangrijk zijn voor andere vaders?

Probeer het zelf te ervaren. Het kan geen kwaad. Ik krijg de laatste tijd heel mooie complimenten terug van mijn zonen. Dat ze me aardiger en gezellig vinden. Als dat de opbrengst is, ben ik al tevreden. En natuurlijk is het mooi om ze nog verder te helpen in hun opvoeding. Want vaderschap doe je niet alleen.

Recente blogs

Gescheiden? Met deze 4 tips blijf je een goede vader voor je kinderen

Gescheiden? Met deze 4 tips blijf je een goede vader voor je kinderen

Opvoeden is met z’n tweeën vaak al een uitdaging. Sta je er plots alleen voor, na de turbulente periode van een scheiding, dan komt er nog meer op je af. Hoe zorg je dat jullie scheiding zo min mogelijk impact heeft op de kinderen en je een goede vader voor ze blijft?...

Help mijn kind is boos!

Help mijn kind is boos!

Elke ouder zal het herkennen: een kind dat om onbegrijpelijke redenen boos is en zich met geen mogelijkheid tot rede laat brengen. Of een kind dat stelselmatig de sfeer tijdens het avondeten verpest voor de rest. Wat nu als liefde tonen, belonen, straffen of zelf boos...

Weten wat er in je kind omgaat

Weten wat er in je kind omgaat

Als vader worstel je vaak met het feit dat je niet precies weet wat er in het hoofd van je kind omgaat. Zelfs als je een goede relatie hebt, kan het moeilijk zijn om te begrijpen wat er echt speelt. Dit gaat verder dan alleen praktische zorgtaken. Het begrijpen van je...

Roderick Blog (400 x 400 px)

Over Roderick

Ik vind niks leuker dan mijn kennis door te geven aan jou en leer je graag hoe je verbinding maakt met je kind én hoe je de rust en vervulling gaat ervaren.