roderick timmermans

Als persoonlijk leiderschapscoach en trainer help ik jou, meer verbinding met je kind te ervaren.

Ik leer je hoe je meer rust, energie en vervulling kan ervaren in je rol als vader en in je leven. Door op een authentieke manier verbinding te maken met je kinderen.

Ik ben oprichter van In2Coaching en ben 10 jaar actief als trainer en coach. Ik volg jaarlijks meerdere opleidingen om deze kennis te vertalen naar mijn klanten, zodat ze op maat bijzondere doorbraken meemaken. Daarvoor heb ik 11 jaar leidinggevende rollen gehad waaronder de rol van directeur van een consultancy organisatie.

Mijn missie is om vaders meer te verbinden met hun kinderen en met zichzelf. Dit doe ik door bewustwording te creëren, principes te delen en concrete handvatten mee te geven voor persoonlijke groei. Door mijn eigen ervaringen met mijn (autistische) kinderen en achtergrond als leidinggevende en leiderschapscoach ben ik in staat om de sleutel met je te delen.

Roderick Bewust vaderschap druppel

Mijn struggles

Ik ben gezegend met drie geweldige jongens waarvan er twee gediagnosticeerd zijn met autisme en hoogbegaafdheid. Mijn kinderen zie ik als wandelende spiegels die me helpen om alert te blijven op wat ik voel en ervaar. Zodat ik met hen in verbinding blijf en verder groei in bewustzijn.

Opvoeden is en blijft een van de meest uitdagende dingen die ik ooit heb gedaan. Voordat ik inzag welke invloed ik als vader heb op mijn kinderen en aan mezelf ging werken, zorgden deze uitdagingen voor de nodige frustraties. Bij mezelf, maar zeker ook bij mijn kinderen. Ik wist dat wat ik deed niet het gewenste effect had. Ik keurde dit bij mezelf af en zei dat ook soms tegen mijn kinderen. Maar hoe ik het anders kon doen?

Ik hoopte het antwoord te vinden door boeken te lezen, cursussen te volgen en advies in te winnen. Ik vond het fijn om die kennis op te doen en vaardigheden te leren, maar merkte dat de theorieën soms tegenstrijdig waren en in de praktijk niet altijd werkten. Ook bleek het nog niet zo eenvoudig om de juiste zorg te vinden voor mij en mijn kinderen, ondanks de goede intenties van zorgverleners.

Mijn verlangen

Wat ik wilde bereiken was meer verbinding met mijn kinderen, zodat ik ook in moeilijke situaties vanuit vertrouwen in mezelf en mijn kinderen kon blijven handelen. Zo kwam ik er geleidelijk achter dat opvoeden meer gaat over het bewust zijn van mijn eigen emoties en behoeften, en over verantwoordelijkheid nemen, dan over weetjes en opvoedingstips.

Door me te focussen op het ontwikkelen van mijn persoonlijk leiderschap, ervaar ik nu die verbinding met mijn kinderen en zij met mij. Waardoor we de dagelijkse uitdagingen nu veel makkelijker aan kunnen met elkaar en het me beter lukt om hen te begeleiden naar zelfverzekerde en sociale individuen.

Bewust vaderschap Roderick strand laag