Waarom investeren in vaderschap loont: het verhaal van een drukke ondernemer

door | 27 mrt, 2023

Koen heeft deelgenomen aan het programma Jouw Bewust vaderschap.

 

Wie ben je en wat doe je en wat is je gezinssamenstelling?

Mijn naam is Koen en ik ben ondernemer, maar bovenal ben ik vader van twee geweldige kinderen en gelukkig getrouwd met mijn vrouw. We wonen in het mooie Hilversum.

 

Hoe was de situatie met je kinderen voordat je met Bewust vaderschap startte?

Voordat ik in aanraking kwam met Bewust vaderschap, was de situatie in ons gezin warm en liefdevol, maar ik merkte dat ik het soms lastig vond om onverdeelde aandacht te hebben voor mijn gezin. Ik hou van knuffelen en voorlezen, maar soms had ik moeite om op de hoogte te zijn van wat er gaande was en kon ik ontploffen als er iets gebeurde wat me niet beviel.

 

Waarom twijfelde je aan een training over vaderschap?

In eerste instantie twijfelde ik aan een training over vaderschap omdat ik dacht dat ik het allemaal wel wist. Ik was tenslotte toch al een goede vader? Maar toen ik besefte dat ik soms uit mijn slof schoot zonder te weten waarom, wist ik dat er meer nodig was dan alleen mijn intuïtie.

 

Hoe heb je de training ervaren?

De training heeft me veel inzichten gegeven die ik daarvoor niet had. Het was vooral fijn om te merken dat ik niet de enige ben die tegen bepaalde zaken aanloopt en dat er handvatten zijn om deze situaties aan te pakken. Het was ook heel waardevol om te ontdekken waar mijn rode knoppen zitten en wat me triggert om boos te worden. Deze kennis heeft me geholpen om bepaalde situaties eerder te signaleren en te voorkomen dat ze escaleerden.

 

Welke inzichten (eye-openers) heb je opgedaan?

Een eye-opener voor mij was ook het belang van zelfreflectie. Door de training leerde ik beter naar mezelf te kijken en te begrijpen hoe mijn eigen gedrag het gedrag van mijn kinderen beïnvloedde. Ik realiseerde me dat als ik wilde dat mijn kinderen zich goed gedroegen, ik het goede voorbeeld moest geven.

 

Welke tips zou je andere vaders mee willen geven?

De tips die ik andere vaders zou willen meegeven, zijn om te bedenken wat het je waard is om een goede band met je kinderen te hebben en te investeren in jezelf en je gezin. Soms kan het moeilijk zijn om toe te geven dat je hulp nodig hebt, maar het is geen teken van zwakte om advies te vragen. Ik zou iedere vader aanraden om de training te volgen en om te sparren met andere vaders, omdat je van elkaar kunt leren en elkaar kunt steunen.

Ik heb veel rust gevonden in het ouderschap sinds ik Bewust vaderschap heb gevolgd. Ik weet nu beter wat ik belangrijk vind en waar mijn grenzen liggen, en ik kan hierdoor veel vrijer en relaxter in het ouderschap staan. Het heeft ook onze gezinssituatie verbeterd, omdat we meer open en begripvol naar elkaar zijn geworden.

Ik ben ontzettend dankbaar voor de inzichten die ik heb opgedaan tijdens de training en ik zou het iedere vader aanraden om hier ook in te investeren. Uiteindelijk draait het allemaal om de band die je hebt met je kinderen en ik gun het iedereen om deze band te versterken en te verbeteren.

Recente blogs

Gescheiden? Met deze 4 tips blijf je een goede vader voor je kinderen

Gescheiden? Met deze 4 tips blijf je een goede vader voor je kinderen

Opvoeden is met z’n tweeën vaak al een uitdaging. Sta je er plots alleen voor, na de turbulente periode van een scheiding, dan komt er nog meer op je af. Hoe zorg je dat jullie scheiding zo min mogelijk impact heeft op de kinderen en je een goede vader voor ze blijft?...

Help mijn kind is boos!

Help mijn kind is boos!

Elke ouder zal het herkennen: een kind dat om onbegrijpelijke redenen boos is en zich met geen mogelijkheid tot rede laat brengen. Of een kind dat stelselmatig de sfeer tijdens het avondeten verpest voor de rest. Wat nu als liefde tonen, belonen, straffen of zelf boos...

Weten wat er in je kind omgaat

Weten wat er in je kind omgaat

Als vader worstel je vaak met het feit dat je niet precies weet wat er in het hoofd van je kind omgaat. Zelfs als je een goede relatie hebt, kan het moeilijk zijn om te begrijpen wat er echt speelt. Dit gaat verder dan alleen praktische zorgtaken. Het begrijpen van je...

Roderick Blog (400 x 400 px)

Over Roderick

Ik vind niks leuker dan mijn kennis door te geven aan jou en leer je graag hoe je verbinding maakt met je kind én hoe je de rust en vervulling gaat ervaren.